© André Kjernsli

Vidvinkel: Full pott da Murphy senket Frisk

Det er ingen naturlov at notoriske måltjuver skal lykkes i Vålerenga, og i hvert fall ikke fra dag #1. Well, nå har vi fått en, og i tillegg til de vi har fra før så bærer dette bud om en lystig sesong.

Vi har hatt et Dahlberg-spøkelse å kjempe mot. I forrige sesong endte fire av fem oppgjør mot Frisk Asker uten av vi klarte sette pucken bak Dahlberg. Jeg fryktet ærlig talt gjentagelse av det torsdag aften, spesielt med tanke på at vi sleit med å komme i gang med å score i «garasjen» sist lørdag.

Men vi er giftigst ut fra start i Askerhallen, og Wade Murphy presenterer seg allerede i sitt første bytt ved å lekkert pirke pucken inn foran mål fra mållinja, dessverre var det ingen av våre karer der.

Vi hadde altså initiativet fra start, men Frisk kommer seg mer med etterhvert, og Steffen Søberg får vise hvor god han virkelig er når han skjermer målet umulig for Frisk spillerne å finne åpning til. Ikke bare har vi fått en målsnik til i Murphy, vi har objektivt sett fortsatt ligaens beste målvakt.

På nesten 19 spilte minutter av første periode går dog hele forsvaret i oppløsning, vi er rett og slett i det gavmilde hjørnet. Frisk Askers Mikkel Christiansen kommer inn fra bak mål og setter pucken i åpent bur. Ingenting å klandre Steffen for, han var i riktig hjørne der og da, og kunne ikke hindre pucken i å nå Christiansen.

Drøye 7 minutter ut i 2. periode gjør Thomas Olsen manns jobb bak mål, pucken finner veien til Wade Murphy som fra ingensteds har dukket opp foran mål. Bang. 1-1. Målsniken åpner Vålerenga-kontoen.

Tasseruha!

Og så er det Sondre Olden sin tur, i overtall etter at Frisk Askers Björkung skyter pucken over pleksiglasset setter Sondre inn 2-1 etter tungt forarbeid av Wade Murphy. Dahlberg-spøkelset er for alvor tatt livet av.

Med 43 sekunder igjen av 2. periode oppstår en merkelig sak. Frisk har åpent mål, Steffen Søberg er utspilt, Kalle Ekelund kommer bak vårt mål og dytter målet over Steffen slik at målet er ute av stilling når pucken treffer det. Ekelund får 2 minutters utvisning for dette, så 10, så 10 til. De siste 20 for munnbruk. Det dømmes ikke mål.

Å miste en back er tungt, men Kalle tok en for laget, men burde kanskje latt være å debattere tungt og ensidig med dommeren. Eller vi kan se på det som at Kalle bitcha dommerne ut av stilen, jeg går for det siste.

Med 2:19 igjen av 3. periode raser Jørgen Karterud sørover, finner Wade Murphy inne foran kassa, og Murphy setter sitt tredje poeng for kvelden.

Axel Sundberg setter inn 4-1 i åpent mål og Frisk er historie.

Ok, vi tar med oss tre poeng og hiver ellers kampen på leirbålet. Det var ingen stor kamp å snakke om i ettertid, men vi gjør jobben. Vi har en middels+ dag, Frisk not so much. Nå skal ikke jeg snakke ned den kollektive innsatsen, vi kjempet hele veien inn, men spillet bærer preg av at det er tidlig i sesongen.