Tid for cupfinale

(c) Wiki
(© Wiki)

Lørdag kan Vålerenga Damer løfte Haralds pokal og de ønsker vår støtte. Det skal de få!

Jeg starter med noen nøkkelpunkter ment for å få deg på kamp, la deg lokke!

  • Vålerenga speller cupfinale! 
  • Inngang er gratis, men du må hente billett i Sjappa eller hente ut via Ticketmaster på forhånd
  • Kampen går innendørs, i gymsalen på Fornebu med svært gode kommunikasjonsmuligheter. Varmt, tørt og lett tilgjengelig.
  • Jentene tapte cupfinalen i 2017, det skal de rette opp lørdag
  • Vålerengas supportere sin støtte er uvurderlig og jentene trenger all støtte de kan få
  • Det er cupfinale, selvsagt skal du på kamp!

Fra og med i dag finner du cupfinaleskjerf i Sjappa, forresten. Løp og kjøp! 

Kroppen er helt nummen om dagen. Cupfinale er stort, men man kjenner ikke hvor stort det er før man står der uka før med begge beina godt planta i en følelse som kan beskrives som tung og angstbitersk gledesrus. Man har troa på seier og bøtteløfting det ene sekundet men så får frykten for tap overtaket det neste. Det er unntakstilstad i hjernebarken og det får sin utløsning på førstkommende lørdag i Telenor Arena klokka 16.00.

Da sparkes finalen i gang og vi skal gjennom minst 90 minutter med høylytt støtte til jentene våre. Siste rest av styrke, volum og stemme skal brukes opp i sesongens siste kamp.

Vi møter de forhatte fugla fra Lillestrøm. Den sære konstruksjonen av en "klubb" som har flytta seg gradvis fra Setskog til Strømmen og nå sist videre til Lillestrøm. Ingen aner hvor de egentlig er på vei, men inntil videre spiller de i gul/sort under logoen og fanene til våre erkefiender fra en øde togstasjon mellom Gardermoen og Oslo. 

LSK Kvinner, som denne konstruksjonen heter, bryr seg ikke med å ha lag i yngres avdelinger men holder seg med A-lag og rekruttlag. Det viser at denne konstruksjonen bare er til for å skumme fløten av andre klubbers harde arbeid med å utvikle talenter og skape fremtid for unge jenter. "Klubben" har dermed ikke livets rett og bør nedlegges så snart som overhodet mulig. Få. Dem. Bort!

At de vinner stort sett alt de stiller opp i i dette landet er ingen måte en formildende omstendighet det heller. Under sommerens VM hadde de åtte spillere i den norske troppen, vi hadde ingen. 

Nok om dem, Vålerenga Damer har tatt mål av seg til å kaste dem av tronen. Forhåpentligvis starter den prosessen med Haralds pokal til Valle allerede lørdag.

Vår klubb satser på jentene omtrent fra de tar sine første ustøe skritt mot en fotball og har i dag et velfungerende system som tar seg av jentene hele veien til de eventuelt blir gode nok til å etablere seg på A-laget. De har det ikke så verst på A-laget heller.

Jenter 19 spiller cupfinale på fredag. Den starter 19.30 så ta gjerne turen ut i gymsalen for å støtte dem også. Er du tidlig ute spiller G16 sin cupfinale samme sted klokka 16. Det gror godt i Vålerenga så vi har tre cupfinaler på to dager og det er vi selvfølgelig meget stolte av. Bra jobba Vålerenga!

Så over til lørdagen. Vertshusbussen kjører tur/retur fra Vålerenga Vertshus med avgang kl 14:30. Bussen kjører innom Bohemen på veien, avreise kl 14:45 og turen koster en hundrings. Muligheten for leskende drikke er absolutt til stede. 

Påmelding til Nina på tlf +47 917 55 725.

Klubben har satt opp busser fra Valle. Det er påmelding via linken og vil du reise på egenhånd går 31-bussen til Fornebu i et bankende kjør. Det er sikkert parkeringsplasser å oppdrive også om du insisterer på å kjøre sjøl.

Jentene har allerede sikra sølvet i serien og kan bli norgesmestere på lørdag. Lillestrøm tok seriegull, så det er Norges to beste lag som møtes i finalen. Jeg tror seieren går til laget med de sterkeste hodene. Jeg er ateist men har likevel folda henda og sendt varme tanker om at det må bli oss oppover til både himmel og Valle denne uka så en eventuell seier vil jeg ha en del av æren for. 

Del av æren kan du få også, om du møter opp og støtter Vålerenga når selveste cupfinalen 2019 spilles på lørdag - bli med!

Vi har bare slått LSK Kvinner en gang før men alle kamper skal spilles og jeg drar frem cupfinalen mot Stabæk for herrer i 2008 som eksempel. Stabæk var seriemester og hadde knust oss 6-2 en helg eller to i forveien. De var grisegode og nå skulle vi møte dem i cupfinalen. Det kunne jo ikke gå?

Det kunne gå det, vet du! Vi vant cupfinalen 4-1 og vår smått legendariske keeper Troy Perkins holdt en peptalk før gutta gikk ut på gresset.  

Jeg avslutter med noen av Troy Perkins sine meget oppbyggelige ord i garderoben før den finalen og jeg håper jentene våre gjør dem til sine: 

Alright! We have ben through some good times and bad times this year.

Looking back on this year, winning this is gonna be the best thing we have. We might not get this chance again, so we gotta fuckin take it.

We fight together tonight, we go out there and no matter who else is om the pitch we take it to`em -  because we are fuckin Vålerenga, and we are fuckin family! 

Let`s give it everything we can, give it all we have. If you fall down and cant get up - thats what we want because you have given it everything you have. 

When we walk in here after the match we are fuckin holding the cup!

Jeg ønsker alle i Vålerenga Damer en herlig opplevelse lørdag og håper de går inn i garderoben som norgesmestere etter kamp. Jeg skal i alle fall være der og støtte dem underveis for cupfinale er svært! Sjøl om vi ikke har vært så mange syngende på tribunen i seriekampene i år har vi holdt god kok hele sesongen. Mitt ønske er at vi på lørdag blir mange, mange flere, og det tror jeg faktisk vi blir. Det fortjener jentene etter en fantastisk sesong.

Jeg håper du tar turen også. Vi sees på tribunen!

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!