Sånn blir nye Jordal Amfi

(c) EspenB
(© EspenB)

Jeg var på nye Jordal Amfi i går og så hockey, men la meg fortelle deg om amfi`n!

For en par uker siden tikka det inn en invitasjon om å se Vålerenga spille hockey på nye Jordal Amfi. Klubben og kommunen hadde gått sammen om å invitere ett par hundre mennesker for å se bortekamp på storskjerm inne på nye Jordal. Det var lett å takke ja til det, og det medfører at min første kamp på nye Jordal faktisk var en bortekamp. Det så jeg ikke komme.

I går kveld rusla jeg bort på Amfi`n for å se Vålerenga som så mange ganger før, og jeg merka det var veldig lenge siden sist. Alt for lenge. Et helt nytt bygg er i ferd med å reise seg og dette var min første tur inn i nybygget - og jeg kødder ikke når jeg sier at jeg hadde gåsehud sammenhengende i minst to minutter da jeg entra hallen. Det var tårevåte øyne over alt, den nye hallen gjorde sterkt inntrykk.

(Artikkelen fortsetter under bildet) Forventningsfulle venter vi på å få komme inn i det store nye.

(c) EspenB
(© EspenB)

Narvik-Vålerenga ble vist på storskjerm men jeg klarte ikke helt å følge med. Det var så mange inntrykk fra hallen at blikket gled unna skjermen gang etter gang. Sidemannen prikka meg på skulder`n og sa at kampen er på skjermen, men blikket mitt var alle andre steder.

Nye Jordal Amfi blir veldig, veldig bra! 

(artikkelen fortsetter under bildet) Jordal tar form.

(c) EspenB
(© EspenB)

Jeg traff Glenn Jensen på innsiden og han pekte, fortalte og jeg fikk spørre i vei. Det gjør meg i stand til å fortelle videre til deg, etter beste evne, "noen" hadde lagt igjen notisblokka hjemme.

Amfi`n blir stor og massiv og den blir likevel intim. Seteradene går helt inn til pleksiglasset og det er bratte tribuner. Ikke gamle Jordal-bratt, men likevel bratt. 

Klansfeltet/stemningsfeltet blir nede rett bak mål på siden mot ungdomshallen. Det gjør at når spillerne entrer isen fra motsatt side er det oss de ser først for garderobene ligger på motsatt side. Vi får egen inngang og den er plassert strategisk så det blir kort vei. Rosinen i pølsa er at det etter kampen blir mulig å gå en kort trapp opp til åpen pub der man gjerne møter en spiller eller tre for å snakke om kampen som er spilt mens man tar seg en kald leskende voksendrikk.

Det betyr at det ikke blir pub før kamp og i pausene med mindre man har VIP-billett. Det har vi Vålerenga Vertshus til, og det kan jo hende pub før under og etter kamp kommer på plass etterhvert. Det kan jo hende vi får et byråd som gir skjenkebevilling til slikt.

Bortesupporterne plasseres i motsatt sving opp i "andre etasje". Det blir to etasjer rundt hele isen og det ser ut til å bli meget, meget kult. Alle ser bra uansett hvor de sitter. Spillerboksene flyttes til motsatt side som i gamle, gamle dager og tv-kameraer og pressetribune flyttes til den siden VIP lå før - bare to etasjer høyere opp, rett over sekretariatet.

Og så til de nydelige nyhetene en på innsiden av klubben hvisket meg i øret for et par dager siden. Jeg må selvfølgelig ta et lite forbehold siden dette ikke er kommunisert utad av klubb selv ennå. Mange har vært redde for at klubben priser billettene på nye Jordal høyt og det har vært snakket mye om.

Hva om jeg forteller deg at sesongkort for Klansmedlemmer på nye Jordal blir billigere enn det er er i Forum i år? Med ny hall, fasiliteter så mye bedre at det nesten ikke går an å beskrive med ord. Og viktigst av alt, det er hjemme hos oss sjøl.  

Hva om jeg forteller deg at prisen på sesongkort på nye Jordal skal koste under 2000 kroner for oss?

Som sagt er vårt felt rett bak målet mot ungdomshallen og det tar rundt 200 personer. Min kilde sier at vi får et felt til om vi selger ut det feltet. Klarer vi å få til et sted mellom to og fire hundre syngende blir det et lurveleven uten like. Da er jeg sikker på at stemninga blir mist like bra som på gamle Jordal.    

Det prisnivået forteller meg ganske mye. Det forteller først og fremst at klubb veldig gjerne vil ha Klanen på kamp og at vi bygger opp et stemningsfelt slik det var i gamle dager. Det forteller meg også at klubb ikke ønsker å hale overskudd av oss som kommer for å lage stemning. 

Det er kult det! Takk Vålerenga, nå er vi inne på riktig spor.

Det er en åpenbar invitasjon fra klubben og den synes jeg vi skal takke ja til. La oss fylle de to felta og ta tilbake hegemoniet i norsk hockey på tribunen og isen.

Det blir forkjøpsrett for de som har sesongkort i år og salkart med mulighet for å kjøpe sesongkort på hele Jordal Amfi sesongen 2020/2021 kommer i god tid før jul.

Så klart, det er vi som er Vål`enga! 

Klare for førstekamp på nye Jordal.

(c) EspenB
(© EspenB)

     


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!