Romjulshockey

(c) Atle E.
(© Atle E.)

Det er den tida på året, 28. desember sees vi i Forum.

Jula har meningsløst store mengder tradisjoner, fra grevinnen og hovmesteren til julebukk og en haug grusomme sanger. Av de mer hyggelige og oppbyggelige tradisjonene finner vi romjulshockeyen.

Du går lei av ribbe og pinnekjøtt innen kort tid så det passer utmerket å ha pusekatt på gaffelen denne romjulslørdagen. 16.00 møter vi Frisk Asker Tigers i Furuset Forum og klubben håper å fylle hallen til siste sete og ståplass.

Frisk Asker heter Tigers fordi osloklubben Tigrene (to ganger norgesmester) en gang i tiden mangla isflate å spille på (det kan vi fint relatere til i dag, isflatene har blitt færre, ikke flere i denne byen) og ute i Asker hadde de drittlag og isflate. Som alle skjønner slo klubbene seg sammen og dermed så Frisk Asker Tigers dagens lys. Se det, nå lærte du noe i dag også.

Askerpusekattene er en torn i øyet på våre iskrigere og i vår hadde de frekkhet nok til å kaste oss ut av semifinalen og rappe finaleplassen vår. Vi hadde nettopp blitt seriemestere og skulle bare feie over Frisk på veien til finalen.

Det klarte vi ikke.

Askergutta vant finaleserien også og ble norgesmestere for fjerde gang. Det er dermed klart for romjulshockey mellom regjerende seriemester og norgesmester. Intet mindre.

En liten funfact og en smule snikskryt skal du få også, når vi førster inne på norgesmestere. Om du tar vekk Vålerenga og legger sammen samtlige norgesmesterskap de andre lagene i Get-ligaen har til sammen kommer du til 26.

Om du tar vekk alle de andre laga i Get-ligaen og legger sammen alle norgesmesterskapene til Vålerenga kommer du til 26. Jupp, vi har like mange bøtter som de andre laga i serien til sammen! Fiffig.

Kan vi bruke denne informasjonen til noe fornuftig? Neppe, men det er jævla gøy og du kan imponere alle du møter på din vei med din enorme innsikt i norsk hockey. 

Så ta turen og støtt den stolte klubben vår i romjula. Det trenger de. Du har muligheten til å finsikte en haug med unggutter for Vålerenga opplever et skademareritt uten like om dagen. Jeg vil spesielt trekke fram 16-åringen Leo Halmrast som er en meget, meget talentfull spiller. Han er i tillegg uredd og det var en nytelse å se ham takle og krige mot Storhamar nå sist. Han er kanskje 16 år, men han takler som om han var 30. Bare spør Storhamar-spillerne, de fikk kjenne det på kroppen.

Jeg gleder meg til lørdag og håper å se deg og venna dine på tribunen. La oss lage hockeyfest!

30. desember er det returmøte i Askerhallen og det er såpass kort tur at jeg synes du bør ta turen dit også. Om du ikke vil kjøre sjøl kan Vertshusbussen kjøre deg til og fra. Påmelding på SMS til Nina på 917 55 725. Jeg har ikke prisen men tipper 150 tur/retur. 

Men først er det kamp i Forum og billetter kjøper du her om du ikke foretrekker å stå i kø uttafor ishaller. Da kjøper du på vei inn - om det er billetter igjen.

Før du snubler i juletreet for n`te gang skal jeg minne deg på at neste års romjulshockey spilles på Jordal - du er lett å glede og den tanken får deg til å smile. Som medlem av Klanen kan du kjøpe sesongkort for neste sesong allerede nå og prisen for 23 hjemmekamper er stiftelsesåret til Vålerengens Idrettsforening - 1913.

Deler du sesongkortprisen 1913 på 23 kamper ser du at det koster 83 kroner per kamp og det er dæven tute meg ikkeno! Det er mindre enn en lunka og tam 0,4 med tøysevann på uterestaurant. Og på uteserveringa får du ikke et flott og flashy kort å vise frem engang.

Så kjøp sesongkort!

Vi sees til hockeyfest lørdag, drit i jula - spell hockey! 

                   


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!