Østkantspellet er terning 6

(c) Klanen
(© Klanen)

Østkantspellet er en nydelig hyllest til Oslo øst og Vålerenga, men det er så mye mer enn det.   

Vi hadde gleden av å være med på et stykke Vålerengahistorie i går. Østkantspellet er historien om Vålerenggutten og østkantrampen Henry Abelsen, født 29. juli 1913, fremragende spilt av Anders Hatlo. Jeg kommer tilbake til selve stykket om litt men først vil jeg fortelle deg hvorfor du må komme deg avgårde til kronjuvelen av Oslo i disse dager.

Vålerengaparken er omgjort til en herlig sted å bruke timer før forestillinga. Den lokale og meget velrenomerte restauranten Smia står for servering av mat og i går helgrilla de villsvin i parken. Det er topp opplegg! 

Serveringen av tørsteslukkere står Vålerenga Vertshus for og de har laga en meget fet bar som gir deg utepils til 77 kroner for halvliteren. Det finner du ikke mange steder i denna byen. Det beste av alt er at du ikke trenger billett for å være med på herligheta. Parken er åpen for den som vil og de uten billett må gå sin vei et kvarter før forestilling. Det er en rekke stander der også. Benytt sjansen til å kose deg litt ekstra i parken under Spellet og vis at dette initiativet er noe du setter pris på.

Forestillingen er lett gjenkjennelig for oss som var tilstede under Neste kamp i 2013, men det er lagt til en rekke nye elementer i 2019-utgaven. Samtidig er formatet mye større og det skjer noe på den naturlige scenen plassen foran kjerka utgjør hele tiden. Kjerka sjøl er et nydelig bakteppe for forestillingen. Stykket byr på flotte skuespillerprestasjoner og en morsom og underholdende historie. Undertegnede humra og lo mye selv om livet til Henry på ingen måte har vært lett. Jeg vil ikke gi deg noen spoilere så du er nødt til å ta deg sammen og komme deg av gårde og se sjøl. Du skal dog få med deg denne perlen: "Når det brenner bak brakka på Valle veit du det er bokettersyn"

Østkantspellet er noe du må få med deg og det er lett verdt noen timer av tiden din, det er en stor forestilling med mange involverte o det er skikkelig god underholdning. Det er utsolgt på fredag, men billetter til de øvrige forestillingene finner du her.

Kommer du tidlig har du anledning til å bli med Vålerenga historielag på en times byvandring i nærområdet. De 50 kronene det koster er en god investering. 

Det er bare å ta av seg hatten for denne nyvinningen, jeg håper virkelig det blir en fast årlig tradisjon med Spell i Vålerengaparken. Det fortjener bydelen og det fortjener Oslo.

Til slutt en stor honnør til initiativtager og spellsjef Jon Tidemand. Faen Jon, nå har du virkelig fått det til!

Tusen, tusen takk, Østkantspellet er lett terning 6. 

       


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!