Historisk sølvmedalje til Vålerenga Damer

(c) Morten M. Larød
(© Morten M. Larød)

Vi bøyer oss i hatten og gratulerer jentene med sølvet som kroner en fantastisk sesong. Enga skal til Europa!

En fantastisk gjennomføring av årets serie er over og jentene sikret sølvmedaljen etter å ha slått Arna Bjørnar 2-0 i den siste serierunden. Målene kom ved Rikke Madsen og Marie Dølvik Markussen. Seieren var nødvendig siden Klepp enkelt slo Fart 6-1 i sin siste kamp. Tap eller uavgjort i dag hadde gitt jentene bronse.

Kred til de fem fra Klanen som har tatt toget over vannskillet for å støtte jentene i dag. Dere er helter! 

Jentene gjorde jobben i Bergen på overbevisende vis, og nå har de sølvet runt halsen. Deilig! 

Vi har hatt en spennende høst der sølvet tidlig sto mellom tre lag. I innspurten ble først Sandviken hektet av og i dag ble Klepp henvist til bronse. Det viser at det er massevis av vinnermentalitet i klubben vår. Den kan de ta med seg ut i Europa neste sesong.    

Etter at herrene tryna voldsomt i sin serie midtsommers har det vært jentene som har holdt Vålerengas faner høyt på Valle denne sesongen. En fantastisk prestasjon av et lag som fram til i dag aldri har vunnet medalje. Til overmål spiller jentene cupfinale om ei uke.

Vålerenga Damer rykka opp i Toppserien første gang i 2012 og de har lagt sten på sten for å bygge en slagkraftig organisasjon og et slagkraftig lag med svært begrensede midler. Nå er det litt mer romslig grunnet en hyggelig og oppegående investor som helst vil være mest mulig anonym, det skal han få lov til. 

Vålerenga Damer gjør åpenbart mye riktig når en verdensspiller som Sherida Spitse velger å signere to nye år selv om blant annet Manchester United ringer henne ned for å få henne til England. Jeg minner om at hun spilte VM-finale i sommer og hun spiller på Vålerenga!    

Nå er sølvet på plass og en ny tidsregning har startet på Valle. i fjor var vi 28 poeng bak gullet, i år har den avstanden skrumpa til fem poeng. Det er ingen på Valle som vil stoppe fremgangen nå, det naturlige målet er seriemestertittelen 2020 og kvalifisere seg inn i gruppespillet i Champions League samtidig. 

LSK Kvinner har vært storgrossist på både seriegull og norske landslagsspillere de siste åra, de to tingene henger gjerne i hop. Med et fremadstormende Vålerenga som er meget konkurransedyktige på treningsfasiliteter og organisasjon samt spiller i Europa er det ingen grunn til at norske landslagsspillere og stortalenter skal foretrekke å spille for laget i den mørke hangaren på Kjeller. Kom til Oslo, kom til Vålerenga, kom til oss!

Samtidig jobbes det meget godt med yngre årskull og J19 spiller cupfinale på fredag. Dette er jenter som skal dominere norsk fotball om noen år så fremtiden til Vålerenga damer ser lys ut på flere vis. 

I dag feirer vi det historiske sølvet. Bra jobba jenter, vi er stolte av dere og bragden dere har utført. Gi oss mer!

For på lørdag om ei uke spiller dere cupfinale mot LSK Kvinner. Med seriesølvet i lanken og muligheten til å skrive et nytt kapittel i Vålerengahistorien tenker jeg vi skal gi fugla kamp til døra og vel så det på lørdag.

Klanen stiller selvfølgelig på cupfinalen i gymsalen på Fornebu. Vi skal støtte jentene hele veien og kanskje får vi se jentene våre løfte Haralds pokal.

Bli gjerne med du også, inngang er gratis og du kan være med på å skape og oppleve Vålerengahistorie.

Men den tid den glede, i kveld feirer vi sølvet som om det skulle vært gull.

Gratulerer til alle med hjertet i Vålerenga!

  

    

  

          


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!