Endelig hockey i Forum igjen på lørdag

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Vi møter Narvik Eagles i Forum lørdag, og vi gleder oss!

Hockeyvenner, vi er i gang igjen!

Forventningsfulle som barn på julaften gleder hockeynorge seg stort over at en ny sesong er i gang. Som vanlig følger Klanen hockeylaget tett og det blir Atle Enersen sitt prosjekt "Veien tilbake", det blir live kommentering for stakkarene som ikke får vært i hallen fra Klanens Webradio og så skal jeg mene, røre, juble og grine samt oppfordre deg til å komme deg på kamp sesongen gjennom. 

Ikke nok med det, Radio Metro har kjørt i gang Hockeypodden med herrene Blegeberg og Engen. Et must for deg som er glad i Vålerenga Hockey. De har allerede fått ut 10 podder og du finner dem her. 

Ingen av oss kan skryte av beinhard barmarkstrening eller mange timer på is i år, men vi er knallgode på samhandling og lagspill. Det er da noe!     

De ivrigste supporterne har allerede reist på to borteturer denne sesongen, men det er nå det virkelig begynner for hele Vålerenga Hockey. Det er nå de frivillige skal gjøre klart til kamp for første gang denne sesongen, det er nå billettørene gjør seg klare og det er nå brorparten av det hockeyglade publikum gjør seg klare til sesongens første kamp i Furuset Forum.

Lørdag 16.00 spiller vi mot Narvik, et helt nytt bekjentskap jeg skal komme tilbake til litt senere.

Først må vi få unna formalitetene og vil jeg anerkjenne 3 poeng i Sparta Amfi i går, det var ekstremt deilig. Samtidig vil jeg totalt overse resultatet i Askerhallen i serieåpninga. Jeg vil ønske de nye spillerne velkommen og håper de er med på å videreutvikle denne klubben mot flere seriemesterskap og bøtter med stolthet og ære.

Velkommen også til ny daglig leder Jan Thore Thorstensen. Måtte pengene trille inn og sponsorene danne kø fra Jordal til Galgeberg hver eneste dag. Velkommen tilbake til Jan Tore Kjær som trer inn i styret. Det er gledelig å se at savnet av lukta av svette hockeyhansker ble for sterk for den gamle sirkusdirektøren, og det er veldig fint å ha ham tilbake i klubben.  

Nå kan vi fokusere på morgendagens oppgjør. Vi sier velkommen til Narvik Eagles, eller egentlig Arctic Eagles - Narvik Hockey som de heter i all enkelhet (hva er greia med teite kallenavn på klubber ute i distriktene, egentlig?) De er uansett den første klubben fra Nord-Norge i vår øverste divisjon og vi gratulerer med den bragden. Velkommen til det gode selskap, og velkommen til enorme mengder fik denne sesongen. Nå skal dere leke med de store gutta. 

De flyr høyt nå, ørnene fra Narvik, for de sikra seg historiens første seier i Get-ligaen i går etter å ha slått bambus-laget Stjernen 2-0 på kjøpesenteret sitt nordpå. Det er gøy for dem.

Lørdag går de høytflyvende ørnene inn for landing på Oslos østkant og vi får se om det blir et realt magaplask eller om de grasiøst seiler inn og napper med seg tre poeng før ferden går nordover igjen.

Jeg tror på førstnevnte.

Siden klubben er ny på nivået gir vi dem litt ekstra oppmerksomhet og drar deg gjennom historien til klubben. De starta allerede i 1962 men det finnes lite info om de første åra. De velger selv å trekke fram braktapet 55-0 mot Tuolluvaara i 1970 som den eneste milepælen i tidlig historie. En fin milepæl det. Jobben med å etablere ishall starter i dette tiåret mens de trener på uteis og spiller kamper i Sverige. 

Så får de på plass ishallen i 2010 og i 2012 vinner ørnene svensk 3. divisjon. Året etter blir A-laget med i det norske seriesystemet. De er seriemestere i norsk førstedivisjon i 2018 og 2019 og nå er de på plass i Get-ligaen.

De har damelag og yngres avdelinger og de spiller fortsatt kampene sine i Sverige. Jeg håper at det blir flere ishaller nordpå slik at det dannes flere hockeymiljøer der oppe også. Det er bra for rekruttering og utvkling av spillere for sporten vår.

Narvik Eagles ser ut til å være et lag som har fått svært lite gratis opp gjennom åra og jeg tipper den mentaliteten det gir gjennomsyrer klubben og skinner gjennom hos spillerne også. Det betyr at gutta våre på ingen måte kan undervurdere laget og må være på jobb fra første dropp. Likevel blir jeg meget overrasket om vi ikke vinner denne kampen.

Så du får komme deg til Furuset Forum litt før fire lørdag og se sjøl. Sesongen er i gang og vi har et seriemesterskap å forsvare. Om du er lite glad i å stå i kø kjøper du billetter her på forhånd. 

Avslutningsvis kan jeg fortelle at jeg har sjekka den mest miljøvennlige reisen til Narvik om man har tenkt seg dit på bortekamp (som dessverre er lagt til torsdag begge gangene) og det går selvfølgelig tog til Narvik - via Sverige. Det tar bare 36 timer hver vei, så lykke til og god tur!

Vi sees i Forum lørdag.

           

 

   

   

    


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!