Det ser lyst ut for Vålerenga nå

(c) Morten Mitchell Larød - Sportfoto
(© Morten Mitchell Larød - Sportfoto)

Du trenger en oppmuntrer i hverdagen og damelaget jager sølv i serien og europacup-kvalifisering. Her er solskinn hele veien og de møter Stabæk på lørdag. 

Der enkelte andre lag i Vålerengens Idrettsforening sliter voldsomt og og ikke får resultatene hverken de eller vi ønsker så skal jeg fortelle deg en annen historie.

En historie som så langt i år er en herlig solskinnshistorie. 

Historien om Vålerenga Damer, som styrer mot sin beste sesong hittil og kan faktisk spille seg til Europa neste sesong - og dra med seg sølvmedaljen i år samtidig. I Toppserien gir gull og sølv Europa. I tillegg er jentene klare for semifinale i cupen der de møter Arna-Bjørnar borte 27. oktober.   

Siden det første opprykket i 2011 har jentene ligget midt på tabellen i sedvanlig Vålerenga-ånd. Plassene har vært 8, 5, 7, 10, 9, 7 og 6.

Alle som har fulgt Vålerenga i noen år vet at innimellom glimter laget til og gjør fantastiske ting over tid og da ender det gjerne med medalje. Nå ligger damene an til å kunne ta sin første medalje i serien på damesiden noensinne. Det er så kult! 

De har allerede sørget for historiens beste poengfangst med sine 35 poeng på de første 17 kampene i år, den gamle rekorden var 34 poeng på 22 kamper fra 2017.

Det er altså fem kamper igjen av årets sesong, 15 poeng å spille om. Som det framgår av bildet ligger vi på sølvplassen nå, med tre poeng ned til Klepp og Sandviken og sju poeng opp til den konstruerte Lillestrømklubben LSK Kvinner. 

(c) Utsnitt av tabellhenta fra Flashscore.com
(© Utsnitt av tabellhenta fra Flashscore.com )

De sju poengene opp til gullet tar vi neppe igjen, de mister ikke de poengene på fem kamper. Derfor handler alt om å holde seg på sølvplassen sesongen ut med mindre togstasjonen kollapser. Vi kan jo håpe... 

Den første kampen er allerede på lørdag, da reiser damene til Bærum for å møte Stabæk. Der skal de forsøke å sikre seg tre meget viktige poeng.

Årsaken til at jeg skriver denne saken er jo at jeg håper at flest mulig tar turen til Nadderud på lørdag for å støtte jentene mot bærumjentene. Kampstart er 15.00 og det går T-bane dit. Bli me`a! Det er buss for bane Majorstua-Smestad så beregn litt ekstra tid.     

Etter den kampen gjenstår (med nåværende plassering på tabell i parentes) Røa(7) hjemme, Fart(12) borte og Avaldsnes(5) hjemme før sesongen avsluttes borte mot Arna-Bjørnar(8). Det er ikke enkelt, men det er fullt mulig å vinne alle de kampene.

Se det, der fikk du historien om et Vålerengalag som leverer på øverste hylle, et eksempel til etterfølgelse. Bli med på den meget spennende sesonginnspurten, så får du kanskje noe å strekke armene i været over i år likevel - og ikke glem at det fort kan bli cupfinale i år også.  

Jeg håper uanstendig hardt at det går, det fortjener klubb, spillere og vi sultefora supportere.           

Vi sees på Nadderud lørdag!  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!