Damene kan sikre sølvet på Valle lørdag

(c) Morten M. Larød
(© Morten M. Larød)

Gratis inngang og neglbitende spenning. Sølv og Champions League-kvalik i potten. 

Lørdag er en viktig dag i Vålerengas stolte historie. Det er ikke så mange ganger våre kjære fotballspillere kan henge medaljer rundt halsen etter endt sesong og akkurat nå pågår en beinhard jakt på sølvmedaljen i Toppserien.

Det er to serierunder igjen og vi sitter i førersetet. Våre damer har aldri vunnet medalje og det er blant annet der historikken kommer inn. I tillegg har jentene spilt seg fram til cupfinalen og kan med seier der heve Haralds pokal 23. november. 

Seriegullet er delt ut, det gikk til en tøyseklubb uten barnelag, breddesatsing eller juniorlag. En klubb som som utelukkende høster frukter av andres klubbers arbeid og du må omtrent være landslagsspiller for å bli henta. En ufin og ekkel, ekkel klubb som spiller i gult og sort. De holder til ved en togstasjon øst for Oslo (ja, den ligger øst) men nok om dem. 

Vi må konse på oss sjøl og det er sølvet som er målet for våre jenter. Sølvet gir ære og kvalik til neste års Champions League. Det er damelaget som holder Vålerengas faner høyt denne sesongen, med medaljejakt i serien og cupfinale er denne sesongen svært vellykket for jentene våre. I tillegg skal J19 spille NM-finale de også. 

Med to serierunder igjen tviholder jentene våre på sølvmedaljen mens ulveflokken fra vestlandet, Klepp og Sandviken, kommer halsende etter. Vi har 42 poeng og begge de har 38. Det er seks poeng igjen å krige om og ingen av lagene møtes innbyrdes.

Den observante leser merker seg to ting ut av dette. Det hyggelige første punktet er at jentene sikrer sølvmedalje på lørdag med seier, det mindre hyggelige er at både sølv og bronse kan i verste fall glippe.

Lørdag møter vi Avaldsnes. Et lag som har funnet formen etter en trøblete start på sesongen. De har tatt 22 poeng på de siste 10 kampene, det er nesten like mange som våre 25. De holder 5. plass, har en ørliten sjanse på bronsemedaljen og kommer til å gi alt.  

Det kommer garantert våre jenter til å gjøre også! En kamp med to lag som har alt å spille for og er i god form blir spennende underholdning.

Jentene har allerede satt ny sesongrekord i antall poeng, den gamle rekorden på 34 poeng fra 2017 har falt for lengst. Den beste sesongen noensinne er et faktum og nå er det medalje som gjelder.   

Er det en seriekamp du skal gå på for å støtte Vålerenga Damer i år er det denne.

  • Jentene kan ta sølv - og kvalik til Champions League neste år er inkludert.
  • Jentene ønsker seg og trenger din støtte
  • Det er gratis inngang
  • Det er årets siste hjemmekamp - gi cupfinalistene en verdig avslutning på egen hjemmebane
  • Du kan som vanlig kjøpe deg en øl i kafeteriaen i pausa
  • Meet and greet etter kampen  

Årsaken til at det er gratis inngang er at damene har inngått dealer med sponsorene der sponsorer (og privatpersoner) gir en forhåndsavtalt sum per tilskuer som kommer. Du eller ditt firma kan melde dere på her. Folkets kamp som det så fint heter.

Om det eksempelvis er 10 sponsorer som betaler 50 kr per tilskuer er din plass på tribunen verdt 500 kroner. Kommer det 1000 tilskuere har klubben en halv million i billettinntekter. 

Her baller kronene fort på seg, men det betinger jo at vi er flinke og møter opp til kamp. De kronene kommer godt med når jentene forhåpentligvis skal ta Europa med storm neste år, pengene går til utvidelse av det fysiske støtteapparatet så jentene skal være enda bedre trent neste sesong. 

Ta med deg hele borettslaget og alle du kjenner! Kampen starter lørdag 13.00, så du rekker den før du tar banen opp til Furuset Forum for å se iskrigerne vaske isen med M/S 16.00. Perfekt!

Jeg gleder meg til å støtte jentene lørdag og håper å se deg på tribunen. Møt opp, støtt lag og syng høyt.  

For Vålerenga!  

    

         

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!