Overblikket: Vålerenga i frontkollisjon

(c) Klanen
© Klanen

Det skjer fra tid til annen, Vålerenga kolliderer med seg selv. Nå ser det ut til å skje igjen - men vi håper på at det kan ordne seg.

En kamp til besvær

Serieoppsettet for GET-ligaen sesongen 2017/2018 ble kjent for et par dager siden. Der står Vålerenga oppført med hjemmekamp mot Storhamar lørdag 9. september kl. 16:00.

Ypperlig tenker sikkert mange nå. Tett oppgjør mot Storhamar, full tribune, lørdag og hei & hå.

Problemet er bare at den kampen kolliderer så det virkelig smeller. Lørdag 9. september innvier nemlig Vålerenga fotballs damelag Vålerengas nye stadion på Valle mot toppserie-kollega Kolbotn. Man har kalt den kampen mye rart, men fakta er at det er en toppseriekamp, og det er den første kampen på den nye stadion. Det kommer til å mobiliseres over det ganske Vålerengaland.

I tillegg arrangeres "Børst & ball" på torget utenfor stadion rette etter kampslutt i damekampen. For de uinnvidde; "Børst & ball" er Klanens "festival", en aften fyllt av silkemjuk musikk og gode samtaler sammen med klansfrender.

Vi er redd det blir tynt i Furuset Forum. Svært tynt med Vålerengapatrioter. For la oss være dønn ærlige; de siste par årene har det ikke ligna god gammaldags stemning på Jordal uteom storkamper hvor det har kommet litt drahjelp fra folk som kun ser disse storkampene.

Og de vi med all sannsynlighet befinne seg på Valle.

Det er i beste fall nærsynt av klubben å ikke være klar over dette og ha meldt det inn til NIHF i forkant av oppsettet. Kampen er originalt flyttet fra søndag kl. 17:00 til lørdag kl. 16:00. Dette for ikke å kollidere med det som mange mener er den virkelige åpningskampen av den nye stadion; Vålerenga - Sarpsborg 08. Det skal man gi cred for, det har vært dialog. Men å ikke ta hensyn til kampen og opplegget lørdag er nærsynt og vil straffe seg.

Men vår løsning er enkel.

Flytte kampen til fredag kl. 19:00. Til og med onde TV2, som sikkert har satt opp lørdagskampen mot Storhamar som TV-kamp, vil se verdien av å flytte den kampen. De klarer fint å rydde plass på TV2 Sportskanalen fredag kl. 19:00.

For face it. Storhamars fans vil mer enn gjerne se den kampen live. Det er storkamp mot erkerivalen, de har sjanse på serie- og NM-gull denne sesongen, og ikke minst så er dette Patrick Thoresens comeback-kamp. De kommer til å dra alt som har puls ned til Oslo. Og hvis ikke kampen flyttes til fredag kommer de til å eie tribunen.

Det er vår spådom.

Og derfor må klubben jobbe for å få flyttet kampen til fredag.

Det er egentlig ganske enkelt.

God natt Gunnar Thøgersen, opp i kampflytte-ringa - hvorhen du er...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.