Overblikket:: Togbilletter Gjøvik, Iron man Ylven, Iron Men Vålerenga,, køller og sesongkort

(c) nesrene
© nesrene

Ishockeyen rører på seg. Sommerdøsen er for lengst over og godt er det!

Togbilletter Gjøvik

Togbillettene til Gjøvik 8. september er lagt ut for salg. Det er altså serieåpning "hjemme" mot Storhamar i Gjøvik Olympiske Fjellhall det er snakk om. Du kan kjøpe dem i Sjappa, på Vålerenga Vershus og på Bohemen. De koster 200 riksdaler tur/retur.

Avreise fra Oslo S er 16:00, ankomst Gjøvik er 18:00,  avreise fra Gjøvik er 22:10. Man går altså ikke glipp av noe, det er tatt høyde for både sudden og straffer.

Kampbillettene er ikke i salg enda, de kommer 15. august.

Det er ingen grunn til å sitte på gjerdet når det gjelder togbilletter, løp og kjøp. ...og ta med deg et par ekstra til kompisene du planlegger å ta med deg. Og er du engstelig for at du skal måtte bedrive fysisk fostring; spaserturen fra stasjonen til hallen er i følge Google Maps 9 minutter. Det tåler du.

Dette innleder tidenes Vålerenga-helg, hockey fredag, åpning av ny stadion + Børst & Ball lørdag, og så Vålerenga Sarpsborg 08 søndag.

Iron Man - iron men

I helgen gikk den årlige Iron Man-konkurransen av stabelen. Konkurransen går ut på - som navnet gjenspeiler - å kåre årets jernmann og årets lag. Greia er en lukket affære i regi av hockeyforbundet. Det er ikke sånn at den er hemmelig, men den foregår i lokaler ikke egnet for hverken presse eller publikum.

Årets Iron Man, i år som i fjor, ble Martin Lauvmann Ylven, og årets lag Vålerenga.

Hvor mye betyr dette da?

Vel, det er vanskelig å si ut over at laget fysisk er i meget bra stand. Å vinne lagkonkurransen betyr at laget kollektivt er meget godt trent, og at man definitivt ikke bare har ligger på stranda og pimpa øl og annet i sommer. Man oppnår ikke de resultatene uten jevnlig trening.

Stats fra Iron Man 2017 kan du grave deg ned i her.

Første ordentlige istrening...

...gikk av stabelen mandag ettermiddag i ungdomshallen på Jordal. Laget har riktignok vært på is en uke allerede, men det har foregått i Jar Isforum langt mot vest. Mandag var det dog trening på hjemlige trakter, og som vanlig ble treningen avsluttet med strippestraffer. Ungdomshallen var fyllt til randen. Hallen tar 400 tilskuere, det vil si det er hva den er tillatt å ha i seg, men gode tunger vil ha det til at det var langt flere der.

Uansett - mandag var det to mann som ikke slapp med skrekken. Både Andreas Øksnes og Colin Spaberg Olsen måtte vise frem utstyret.

Vi gratulerer og håper ydmykelsen ikke sitter for hardt i.

Sesongkort blues

Sesongkort er viktig for mange. Det er liksom ikke i gang før man har korrtet i lomma. Det har vi stor forståelse for. Sesongkort er så mye mer enn bare et kort, det er et rituale.

Sesongkortene er i salg fra 15. august skal man tro klubben, og det bør man. De har utvist god kontroll de siste par årene, selv om det går litt tregt fra tid til annen.

Men det som får oss til å undre litt er dette med at prisen på sesongkort ikke blir avslørt før de er i salg.

Hallo? Noen hjemme?

Hva er de redde for? At folk skal kjøpe sesongkort i garasjen i  stedet?

God natt Gjøvik, vi kommer!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.