Overblikket: Alle mann til Gjøvik

(c) Wikipedia
© Wikipedia

Vålerenga Ishockey forsøker å få spille sin serieåpning mot Storhamar i Gjøvik fjellhall. Selv om det virker smått genialt er det kanskje ikke helt problemfritt...

Ryktet har svirret noenn dager, men Overblikket har i dag fått bekreftet at Vålerenga Ishockey vil forsøke å få til å spille sin serieåpning mot Storhamar i fjellhallen i Gjøvik. Furuset Forum er for liten, og man vil med all sannsynlighet fylle fjellhallen til randen med folk både fra Oslo og Hamar. 5500 tilskuere lokker, både stemningsmessig og økonomisk. Interessen for kampen, tre måneder før den skal spilles, er allerede "til å ta og føle på".

Supportere og patrioter fra begge lags leire har allerede begynt å planlegge kampen.

Det er altså ikke bare et rykte lenger at kampen skal spilles der oppe - det jobbes konkret med det.

Og da ser vi for oss et eget chartret supportertog, NSB Gjøvikbanen altså, fra Oslo til Gjøvik (og tilbake). Stappfullt med feststemte patrioter. I Gjøvik ligger fjellhallen 9 minutters gange fra stasjonen i følge Google maps.

Tenk for et opplegg!

Men vent nå litt... Det er noe som skurrer...

Serieåpningen mot Storhamar er satt til lørdag 9. september kl. 16:00. Den er allerede flyttet en gang fra søndag 10. september kl. 17:00. Kl. 15:00 sparkes tidenes første kamp i gang på nye Vålerenga Kultur- og Idrettspark, Vålerengas nye fotballstadion på Valle altså. I forkan av dette skal det sikkert være snorklipping, hornmusikk, taler, snørr & tårer, etc. Det er Vålerengas damelag som får æren av å innvie stadion til kamp i Toppserien mot Kolbotn.

Etter kampslutt durer "Børst & ball" i gang på torget utenfor stadion. "Børst og ball" er Klanens egen festival med silkemjuke band hvor man selvfølgelig treffer gode venner for den gode samtalen.

Herrenes A-lag spiller sin første kamp på den nye arenaen søndag kl. 18:00 mot Sarpsborg 08.

Men her er det altså noe som må fikses. Kampdato og -tidspunktet for Vålerengas kamp mot Storhamar. Den må flyttes igjen.

Den eneste løsningen er fredag, ca. kl. 19:00. Å kollidere med åpningen av den nye stadioen på Valle er katastrofe. Det går bare ikke an. "Det er jo bare en damekamp!". Vel, nei nei nei, det er det ikke. Det er slutten på 104 år uten egen stue, bare bodd i en jævla hybel vi tidvis har måttet leie til ågerpris og under dårlige rammer. *grøss*. Men nå er det kommet til en ende altså - Vålerenga flytter inn! ...og det skjer den lørdagen.

Men å kalle lørdagens happening for "bare en damekamp" blir for dumt. Nå iler vi til å presiserer at Vålerenga Ishockey på ingen måte har sagt eller insinuert det. Det eneste vi har fått fra Vålerenga Ishockey er at det er "mat" i dette med å spille i Gjøvik Olympisk Fjellhall, og at avgjørelsen på dag og tid tas i morgen torsdag.

Vi har ikke solide tall på hvor mye folk som vil droppe det ene eller andre arrangementet, det blir bare spekulasjon og er lite nyttig. Vi kan ikke se sånn på det.

Vi må se på det sånn at lørdagen tilhører hele Vålerengafamilien samlet på Valle. Ingen andre steder.

Noe annet er galskap.

Vi ber til alle gode guder: la Vålerenga Ishockey bestemme seg for å spille kampen fredag.

Da vil det bli tidenes Vålerenga-helg. Den vil gå over i historien som helt genial!

God natt Jordal Amfi, vi savner deg nå...


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.